[forside]

Brev fra Kristine Larsen - juni 1920

Brevet er sendt fra vestjylland - sikkert Sdr. Vium - hvor Kristine Larsen på det tidspunkt befinder sig med sine 4 børn - hos sin mor.

Amders Peter Larsen - hendes mand - er modtageren. Han passer forretningen i Fuglebjerg.

Imidlertid - ifølge brevet - er han umiddelbart undervejs til at rejse til Sdr. Vium, for at fejre Ingemanns fødselsdag.

side 1 side 2 side 3 side 4

Bilulykken 05. juni 1933.

Avisartiklerne omhandler bilulykken i 1933, hvor Kristine Larsen på tragisk vis omkom. Det retslige efterspil  er beskrevet i efterfølgende artikler fra en regional avis. - Om det var chikanekørsel fra slagtermesterens søns side eller ej - er umuligt at be- eller afkræfte. 

Avisartiklerne er fra Næstved Tidende hhv. 1933 og 1934

I underskolen gik jeg i øvrigt i klasse med slagtermesterens sønnedatter - Åse Madsen - men først efter vi holdt op med at gå i klasse sammen, fik jeg at vide, hvad min tidligere klassekammerats far potentielt kunne være mistænkt for. 

Hvilke dybe sår ulykken  må have afstedkommet hos de nærmeste efterladte.

 bilulykken  selve dommen  dommen fortsat  statsadvokaten

Rejse til England

I juli og starten af august 1935 rejste min mor (Marie (Larsen) Christensen) (nr.24) sammen med sin faster Thora Larsen (nr.7) til England. Efter min mors udlægning var rejsen finansieret af hendes far - A.P.L. - som en slags trøst til mor. Mor havde forinden flirtet med en af bagersvendene (han hed Svend?) - men da hans baggrund var af tvivlsom karakter, - bl.a. kom han fra en institution og havde været bokser -  mente A.P.L. at  mor havde fortjent bedre. Derfor fik mor som en slags trøst denne tur til England. Thora Larsen har beskrevet oplevelserne på turen i en dagbog og det er denne - med min mors accept - jeg offentliggør.

Jeg har renskrevet dagbogen - da den kan være svær at tyde nogle steder.

Englandskort renskrevet dagbog originale dagbog Snowdon peak

Harwich

nyere billede af Thora og Rie